_MG_4832.jpg
_MG_4832.jpg

Project Information


SCROLL DOWN

Project Information


 
 

The Banff Centre Music & Sound Building

Design of the facility was to minimize the impact of the building on the  natural landscape.

CLIENT The Banff Centre
LOCATION Banff, AB
COMPLETION 1996

The facility provides practice, rehearsal and performance studios for the musicians of the Banff Centre. The individual music huts were retained as a central feature of the Music Program. Formidable acoustical requirements for a great variety of spaces combined with an extremely tight budget led to the extensive participation of the acousticians in the design process and throughout the documentation phase of the project. The excellent acoustical results achieved throughout the facility attest to the inclusive approach of the design build team.

A prime consideration in the design of the facility was to minimize the impact of the building on the natural landscape. In order to achieve this, the building was designed to sit over a new parkade sited on an existing parking lot. The Music & Sound Building is oriented to focus on a peaceful interior courtyard while providing framed views outwards to the surrounding mountains and landscape.

 

Images


Images